INFORMACIÓ GENERAL CURS 2019-20 

Un projecte educatiu fet a mida, des de la creativitat, la innovació i la excel·lència

 
Als anys 50 del segle passat, en el món de la moda, es va fer molt cèlebre el moviment que es va anomenar “prêt- à-porter” (preparat per a endur), per referir-se a les peces de moda produïdes en sèrie amb patrons que es repeteixen en funció de la demanda. Aquest moviment va desplaçar “l’haute couture” (l’alta costura) en què la roba es feia a mida i cada disseny era únic, essent impossible que dues persones duguessin la mateixa peça de vestir. La producció a partir de patrons va facilitar la mecanització en la producció de peces de roba abaratint-ne els costos de producció i el preu. 

Al món de l’educació diríem que el camí s’està fent justament a l’inrevés!!! 

Durant molt anys les escoles semblaven centres estandarditzats, fruits sens dubte d’un sistema educatiu massa rígid, d’uns currículums tancats, d’uns dogmatismes imposats, d’una exagerada intervenció dels governs i de les polítiques educatives que aquests desenvolupen... 

Les normatives ho abastaven tot: els espais, les hores, les persones, el que s’havia d’ensenyar... I a més es feien servir mecanismes de control per assegurar-se la “uniformitat” dels centres i dels alumnes. Era per dir-ho d’alguna manera el “prêt-a-porter” de l’educació d’aquest país.

A la nostra escola, des del curs 2012-13 vam començar a deixar enrere el “prêt-a-porter” dels estàndards per caminar cap a “l’haute couture” de l’educació. El procés d’innovació, creativitat i excel·lència que vam posar en marxa va transformar el Centre d’ensenyament en Centre d’aprenentatge amb la participació i col·laboració de tots els agents educatius (entitat Titular, professors, pares, PAS i també la societat amb tot el que té de bo i millor).

I és arribat a aquest curs, 2019-20, que estem en disposició d’afirmar que el nostre projecte educatiu és un “projecte fet a mida”, és un projecte de “haute couture”! És un projecte únic, que beu de les fons de la pedagogia manyanetiana i per tant de l’humanisme cristià, però que en la seva aplicació no imita ni copia altres estàndards educatius. 

Gràcies a la formació que han rebut en estimulació primerenca, en intel·ligències múltiples, en cultures de pensament, en paisatges d’aprenentatge, en lideratge, en noves tecnologies i metodologies, en sistemes d’avaluació... els nostres educadors, compromesos amb la seva vocació i professió han estat capaços de liderar i transformar l’acció educativa del nostre Centre.