Atenció: Aquest espai web utilitza cookies i tecnologies similars. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Llenguatge2

PORTES OBERTES 19 FEBRER

Història

 

La història de la nostra escola començà quan el Pare Josep Manyanet i Vives, convidat pel Sr. Furquet, president de la "Sociedad Blandense para la Educación"va venir a Blanes. Li va oferir l'escola que des de l' any 1864 havien creat un grup de famílies blanenques amb el nom de COLEGIO BLANDENSE.

Després de diferents gestions van arribar a un acord i al setembre de 1896 els Religiosos Fills de la Sagrada Família es feien càrrec de l' educació a l' escola.

Aquesta passà a anomenar-se COL·LEGI SANTA MARIA DE BLANES. El Pare Manyanet amb l' acord del Mn. Ramon Vall-llobera i la Sociedad posava l' escola sota la protecció de la Mare de Déu, prenen el nom de la Parròquia. L' educació de les seves escoles havia de ser cristiana catòlica. El nom també és important, és portador de missatge.

Els pares de Blanes aviat van confiar l' educació dels seus fills als religiosos. Al Pare Manyanet li agradà Blanes, i no es va conformar només amb el Col·legi.

Al 1897 inaugurava el "COLEGIO NAZARENO", seminari i noviciat de la Congregació. Centre d' espiritualitat pels religiosos de la Sagrada Família i per la Vila de Blanes durant molts anys. Des de llavors els seus religiosos són anomenats "els padrets". Alguns antics alumnes encara tenen a la seva memòria la tasca pedagògica dels PP. Sadurní, Llach, Coromines, Cazador, Mas, Gudiol, Aguilar, Sans, Justo, Sentís, Julian... així com dels Germans Sagimon, Banus, Ramón etc.

Les guerres ara com abans tot ho espatllen i la de l' any 1936-39 no va ser menys. "El Col·legi dels Padres" va haver de tancar. En la postguerra va funcionar com "Acadèmia Santa Maria de Blanes".

Novament gent de Blanes va voler que "els Padres" tornessin, El P. Gudiol primer i, el P. Sans després, van refer novament el col·legi i el seu ambient.

En el 1957 el P. Antoni Piquè creà la Polifónica i l'Escolania.Amb el pas del temps i el treball d'altres religiosos va donar origen a la "TUNA", la "BANDA DE MUSICA (1965), a la "COBLA INFANTIL", primera de Catalunya (1967), que tenen les seves arrels en l'esforç i la il·lussió del Padre Joaquim ALQUEZA. Posteriorment es va veure la necessitat d'una "Escola de Música" per donar formació músical als components de la Banda i Cobla. Avui la Banda i la Cobla del Col·legi Santa Maria són reconegudes com inici i origen de grans músics.

En el 1970 amb motiu de la Llei d'Educació i la seva reorganiatzació educativa a nivel estatal es va construir l'edifici nou del carrer Salut. Posteriorment van venir noves reformes educatives (LOGSE) i amb elles noves remodelacions dels edificis a l'estiu de 1995.

Les noves necessitats educatives i pensant en una millor qualitat educativa cristiana de futur en el centre, la Congregació de Fills de la Sagrada Família en el curs 2009/10 ha construït un nou edifici, adjunt a l'existent en el C/Salut--Paradís, amb un pavellò cobert multifuncional i noves aules per l'etapa d'Educació Infantil.

Molts blanencs i blanenques han passat pel Col·legi i aquest ,poc o molt, ha deixat empremta.Molts religiosos, professors /res, pares i mares, posteriorment han fet i fan possible "el col·legi dels padres". Gràcies a tots ells continuem la tasca.